Bursele europene și-au revenit după șocurile provocate de Credit Suisse și băncile din SUA

Bursele europene au încheiat tranzacțiile de marți în creștere, după ce îngrijorările investitorilor au fost temperate de preluarea Credit Suisse de către rivala UBS. Vestea că UBS a cumpărat Credit Suisse pentru 3 miliarde de franci elvețieni (3,2 miliarde de dolari) a fost bine primită de investitori și a condus la creșterea majorității sectoarelor, inclusiv serviciile financiare și sectorul bancar.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a înregistrat un avans de 1,3%, în timp ce acțiunile companiilor de asigurări au crescut cu 2,9%. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 1,75%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,42%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,79%.

emag.ro

Luni, piețele europene au avut parte de fluctuații, Stoxx 600 înregistrând o scădere inițială înainte de a trece în teritoriu pozitiv. Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu 54% la un moment dat, în timp ce titlurile UBS au trecut de la pierderi la un câștig de 3,8%.

În ciuda șocurilor inițiale, acțiunile Credit Suisse și-au revenit ușor marți și au închis în creștere cu 7%. Acțiunile UBS au urcat cu 12%.

Fuziunea dintre cele două bănci ar crea o nouă entitate cu active investite de 5.000 de miliarde de dolari, conform UBS. Acest lucru ar putea aduce beneficii atât pentru cele două bănci, cât și pentru piețele financiare din Europa.

Cu toate acestea, există încă incertitudini în ceea ce privește impactul pe termen lung al fuziunii asupra sectorului bancar și asupra economiei globale în general. Investitorii și analiștii își vor monitoriza cu atenție evoluțiile din următoarele săptămâni și luni pentru a evalua impactul fuziunii asupra piețelor financiare din Europa și din întreaga lume.

answear.ro
Distribuie știrea