Bursele au crescut ieri la nivel global, în schimb dolarul american a scăzut

Bursele au crescut ieri la nivel global, în timp ce dolarul american şi randamentele obligaţiunilor au scăzut, după mai multe date care au semnalat că inflaţia din SUA a ajuns la apogeu, în timp ce perspectivele de îmbunătăţire pentru economia Chinei au dat investitorilor motive de bucurie, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Monedele importante precum euro, yenul şi lira sterlină au câştigat faţă de dolar, iar dolarul canadian a atins un maxim de opt săptămâni, după ce Departamentul Muncii a raportat că preţurile de producţie din SUA au crescut sub aşteptări în octombrie.

emag.ro

Preţul aurului pe piaţa spot a crescut, iar randamentele obligaţiunilor din zona euro şi ale titlurilor Trezoreriei SUA au scăzut şi mai mult, în timp ce volatilitatea acţiunilor din Europa a atins un nou minim din ultimele 10 luni, în urma informaţiei că indicele preţurilor de producţie (IPP) din SUA pentru cererea finală a crescut cu 0,2%.
IPP a crescut cu 8,0%, după ce a urcat cu 8,4% în luna anterioară.

Economiştii chestionaţi de Reuters au estimat că IPP lunar va creşte cu 0,4% şi cu 8,3% în termeni anuali.
„Piaţa detectează sfârşitul ciclului de creştere a dobânzilor Fed”, a declarat Peter Duffy, director de investiţii de credit la Penn Capital Management din Philadelphia.
Indicele MSCI al acţiunilor din întreaga lume a câştigat 1,55%, în timp ce indicele pieţelor emergente (MSCIEF) a crescut cu 2,35%.
Pe Wall Street, Dow Jones Industrial Average a crescut cu 1,09%, S&P 500 a câştigat 1,64%, iar Nasdaq Composite a crescut cu 2,44%.

„Mişcările mari ale dolarului, printre alte active, sugerează că investitorii îşi modifică semnificativc poziţiile după rapoartele CPI şi PPI”, a declarat Marc Chandler, strateg şef de piaţă la Bannockburn Global Forex din New York.
„Ritmul şi impulsul vorbesc despre o întorsătură majoră şi despre euforie!” el a spus.

Euro a crescut cu 0,53%, până la 1,038 dolari, iar yenul s-a consolidat cu 0,48% faţă de dolar, la 139,22.
Randamentul obligaţiunilor de referinţă pe termen de 10 ani al Trezoreriei a scăzut la un minim al ultimelor şase săptămâni, de 3,758%, fiind tranzacţionat ulterior în declin cu 0,55 puncte procentuale, până la 3,812%.

Randamentele obligaţiunilor pe doi ani, care reflectă aşteptările privind rata dobânzii, au scăzut până la 4,326%.
În Europa, indicele DAX al bursei din Ftrankfurt a urcat cu 0,46%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,5%, dar FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,21%. Sursa: Bursa.ro

answear.ro
Distribuie știrea