Petrolul Brent – Prognoză pentru sfârșitul anului: 95 de dolari per baril

Previziunile din partea celor de la UBS indică faptul că petrolul Brent ar putea atinge valoarea de 95 de dolari per baril până la sfârșitul acestui an. În pofida situației globale actuale, specialiștii UBS constată că piața petrolului continuă să fie afectată de o ofertă insuficientă.

Experții în strategie economică de la UBS au identificat o serie de motive importante pentru care piața petrolului va rămâne într-o situație de sub-ofertă în lunile viitoare.

emag.ro

Unul dintre factorii determinanți care susține această prognoză este producția de petrol din Rusia. UBS anticipează că nivelul producției de petrol din Rusia se va stabiliza la aproximativ 9.6 milioane de barili pe zi (mbpd), comparativ cu estimarea anterioară de 9 mbpd, în a doua jumătate a acestui an. Chiar dacă acest lucru reprezintă o reducere a prognozei anterioare, de la 105 de dolari per baril la 95 de dolari per baril, totuși, acest lucru înseamnă o creștere de peste 25% față de nivelurile actuale ale prețului.

Un alt factor care contribuie la această situație de sub-ofertă este cererea robustă de petrol la nivel global, așa cum a evidențiat Agenția Internațională de Energie. În plus, se așteaptă ca în lunile viitoare să devină mai vizibile retragerile din inventar, un indiciu clar al presiunii crescute asupra ofertei.

O altă perspectivă importantă este legată de acțiunile OPEC+. Reducerile de producție implementate de acest consorțiu internațional ar trebui să intensifice și mai mult situația de strângere a pieței, în contextul în care există deja alte constrângeri ale aprovizionării.

În concluzie, piața petrolului se află în fața unei presiuni crescute, cu o cerere globală robustă care se lovește de o ofertă insuficientă. Cu toate acestea, aceasta creează un mediu propice pentru o creștere semnificativă a prețurilor, fapt pe care experții de la UBS îl văd ca o oportunitate de creștere de peste 25% pentru petrolul Brent până la sfârșitul anului.

answear.ro
Distribuie știrea