Acțiunile Nvidia au înregistrat o creștere semnificativă

Acțiunile Nvidia au înregistrat o creștere semnificativă, după publicarea raportului impresionant al companiei lider mondial în producția de cipuri, care a evidențiat o creștere a veniturilor trimestriale de 265%. Proiecțiile sugerează vânzări și mai ridicate, alimentate de interesul tot mai mare pentru inteligența artificială. În ultimul trimestru, veniturile au atins 22,1 miliarde de dolari, depășind previziunile analiștilor de pe Wall Street, care anticipau 20,4 miliarde de dolari. Pentru trimestrul în curs, Nvidia estimează venituri de 24 de miliarde de dolari.

Jensen Huang, fondatorul și CEO-ul Nvidia, a subliniat că analiza datelor și inteligența artificială generativă au ajuns la un punct de inflexiune, cu o cerere în creștere accelerată la nivel global în diverse sectoare și țări. Compania, cu sediul în California, valorează aproximativ 1,7 trilioane de dolari, depășind Alphabet pentru a deveni a treia cea mai valoroasă companie listată pe bursă, înregistrând o creștere a acțiunilor de peste 8%.

emag.ro

Contribuind semnificativ la creșterea indicelui S&P 500 în acest an, Nvidia a impulsionat aproximativ un sfert din câștigurile indicelui. Importanța sa pe piață a crescut într-atât încât raportul financiar al companiei a fost așteptat cu mare interes, comparabil cu publicarea datelor privind inflația, din cauza potențialului său impact asupra pieței.

Profitul pe acțiune în trimestrul al patrulea a fost de 4,93 dolari, depășind estimările analiștilor de 4,59 dolari. Venitul net a crescut cu 770% față de anul precedent, ajungând la 12,3 miliarde de dolari, și a depășit, de asemenea, așteptările analiștilor.

Nvidia, fondată în 1993 ca producător de plăci grafice pentru jocuri, a devenit un reper pentru cererea în inteligența artificială, pe măsură ce gigantii tehnologici își măresc investițiile în acest domeniu. Cipurile sale de top, precum H100, au devenit standardul industriei pentru dezvoltarea inteligenței artificiale, facilitând procesarea datelor pentru modele lingvistice extinse. Aceasta a marcat nașterea unei noi industrii, cunoscută sub numele de AI generativ, care produce chatbots și alte aplicații capabile să învețe, să înțeleagă și să genereze conținut în formă de text, imagini și video.

Succesul fulminant al ChatGPT de la OpenAI a consolidat statutul cipurilor H100 ca fiind produsul vedetă în Silicon Valley anul trecut. Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a anunțat intenția de a crește stocul de cipuri H100 la 350.000 până în 2024. În prezent, oferta limitată, mai degrabă decât cererea, reprezintă principala provocare pentru creșterea pe termen scurt a Nvidia.

answear.ro
Distribuie știrea