Știri din Piața Financiară, 26 Februarie

În lumea financiară, zilele trec cu viteză, aducând cu ele schimbări semnificative pe piețele globale. Iată o privire de ansamblu asupra evenimentelor recente și a impactului lor asupra investitorilor și economiei în general.

Știri din Piața Financiară, astăzi 26 Februarie 2024

Wall Street încheie ședința cu rezultate mixte

Ultima ședință de pe Wall Street s-a încheiat cu rezultate mixte, Nasdaq înregistrând o scădere de 0,37%, în timp ce S&P 500 a terminat ziua aproape neschimbat. „Cei șapte magnifici”, un grup de acțiuni de top, au avut performanțe sub așteptări comparativ cu S&P 500, cu Nvidia Corp atingând o evaluare de aproape 2.000 de miliarde de dolari.

emag.ro

Citește și: Lenovo a creat un laptop cu ecran transparent

Piețele asiatice în scădere

Indicii bursieri din China au cunoscut o scădere în sesiunea de azi, cu Hang Seng pierzând 0,5%. Similar, indicele sud-coreean KOSPI a înregistrat o pierdere de peste 0,5%. Pe de altă parte, indicii japonezi Nikkei și TOPIX au înregistrat creșteri modeste de 0,2%, respectiv 0,5%.

Moody’s retrage ratingurile pentru companiile Chineze

Moody’s Investors Service a retras ratingurile de credit pentru 11 companii chineze, evidențiind creșterea neplăților. Piețele așteaptă noi stimulente, în special după apelul lui Xi Jinping pentru creșterea vânzărilor de bunuri de consum, inclusiv autovehicule și electrocasnice.

Fed menține o viziune pozitivă

Christopher Waller de la Federal Reserve a menționat pentru Axios că perspectivele sale economice nu s-au schimbat, anticipând posibile reduceri ale dobânzilor în a doua jumătate a anului, pe fondul încetinirii cheltuielilor de consum.

Rezistența economiei SUA

Adewale Adeyemo, secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, a exprimat încredere în capacitatea economiei americane de a face față provocărilor economice din China, subliniind stabilitatea financiară a țării.

Piața Energiei și Metalelor

NATGAS a înregistrat o creștere de peste 4,4%, în timp ce prețurile petrolului Brent și WTI au rămas stabile. Argintul și aurul au înregistrat scăderi la începutul acestei săptămâni, în timp ce EURUSD se menține aproape de 1,0825.

Indicii Europeni încep săptămâna în scădere

Contractele futures pe indicii europeni indică un sentiment negativ al investitorilor la deschiderea piețelor.

Berkshire Hathaway înregistrează profituri impresionante

Berkshire Hathaway a surprins investitorii cu un salt de 28% al profitului operațional în trimestrul al patrulea al anului 2023, comparativ cu același trimestru al anului precedent. Pe parcursul întregului an 2023, câștigurile operaționale au crescut cu 17%, susținute de economia americană robustă și cheltuielile consumatorilor. Cu toate acestea, Warren Buffett a temperat așteptările pentru performanțe viitoare spectaculoase.

Știri din Piața Financiară: Optimism în Piața Criptomonedelor

Piața criptomonedelor a început săptămâna pe un ton optimist, cu Bitcoin menținându-se la 51.600 USD și Ethereum apropiindu-se de 3.100 USD. Altcoins, precum Gala, Vechain și Decentraland, au înregistrat creșteri semnificative.

Discuții financiare între Rusia și China

Rusia și China au discutat despre posibilitatea unui împrumut în yuani chinezi la sfârșitul anului 2023, dar încă nu s-a luat o decizie finală, conform unor rapoarte ale RIA care citează Ministerul Finanțelor rus.

Aceste evoluții subliniază dinamica în continuă schimbare a piețelor financiare globale, cu investitorii și analiștii rămânând atenți la orice indiciu care ar putea influența deciziile economice la nivel mondial.

Sursa: XTB

answear.ro
Distribuie știrea