Piața bursieră din Japonia a cunoscut o revigorare notabilă

Piața bursieră din Japonia a cunoscut o revigorare notabilă, cu indicele Nikkei atingând un nivel nemaiîntâlnit în ultimele trei decenii. Acesta a depășit recordurile de închidere și intraday stabilite anterior pe 29 decembrie 1989. În același timp, acțiunile din China au reușit să se redreseze după un început de sesiune mai puțin favorabil, arătând semne că sunt pe cale să își prelungească seria de succese la opt ședințe consecutive. Această tendință pozitivă este susținută de optimismul generat de măsurile de stimulare economică implementate de guvernul de la Beijing, conform Ziarului Financiar.

Pe piața obligațiunilor din SUA, randamentele pe termen lung au atins cele mai înalte niveluri din ultimele trei luni, în timp ce dolarul american s-a depreciat. Acest fenomen a avut loc după publicarea minutelor din ultima ședință a Comitetului Federal pentru Piața Deschisă, care a consolidat perspectiva că orice reduceri ale ratelor dobânzilor vor fi implementate gradual, fără a indica un pesimism mai accentuat decât cel exprimat anterior de Rezerva Federală.

emag.ro

Indicele Nikkei 225 a înregistrat o creștere impresionantă de 2,19%, încheind sesiunea la 39.098,68, după ce anterior a atins un vârf de 39.156,97. Aceasta a depășit maximele istorice atât pentru închidere, cât și pentru valoarea intraday, stabilite în perioada de vârf a economiei speculative din 1989. Această performanță excepțională a fost susținută de profiturile solide ale companiilor, fără a fi influențată de evaluări exagerate, și de deprecierea yenului. De asemenea, piețele au răspuns pozitiv la inițiativele guvernamentale pentru îmbunătățirea guvernanței corporative. Potrivit lui Joe Lin, director executiv pentru investiții la Golden Equator Wealth, aceste factori contribuie la menținerea unui sentiment pozitiv în rândul investitorilor, ceea ce propulsează acțiunile japoneze către creșteri semnificative.

answear.ro
Distribuie știrea