DE30 revine și testează zona de 15.000 de puncte

Indicii europeni au avut un început prost de săptămână, indici majori de pe Vechiul Continent lansând sesiunea de tranzacționare de astăzi cu gapuri negative semnificative. Acest lucru se întâmplă după ce înțelegerea intermediată de guvern pentru ca UBS să achiziționeze Credit Suisse nu a reușit să susțină sentimentul pieței. Reducerea la zero a obligațiunilor AT1 ale Credit Suisse a stârnit îngrijorarea că ar putea fi o problemă pentru băncile și instituțiile financiare cu expunere la aceste obligațiuni.

Cu toate acestea, indicii au început să recâștige teren pe măsură ce sesiunea a avansat și toate pierderile anterioare au fost deja recuperate. Indicii din Europa de Vest se tranzacționează cu 0,5-1,0% mai sus, indicele german DAX avansând 0,7% iar cel francez, CAC40, câștigând 0,9%.

emag.ro

O privire pe graficul DE30 pentru intervalul H4, ne indică că azi a avut loc o altă încercare de a coborî sub zona de suport de 14.750 de puncte dar și aceasta a fost sortită eșecului. Indicele a revenit ulterior și a avansat spre pragul psihologic de 15.000 de puncte.

Deși indicele a reușit să depășească acest obstacol, cumpărătorii nu au reușit să împingă prețul decisiv peste zona de swing de 15.050 de puncte. Cu toate acestea, indicele rămâne în apropierea acestei rezistențe și nu poate fi exclusă o altă încercare de a o depăși pe parcursul zilei. sursa: XTB

answear.ro
Distribuie știrea