Preţul petrolului a scăzut ieri cu aproape 3%

Preţul petrolului a scăzut ieri cu aproape 3%, în urma declinului pieţelor bursiere, după ce datele din sectorul serviciilor din America au provocat temeri că Rezerva Federală (Fed) ar putea continua înăsprirea agresivă a politicii sale monetare, transmite Reuters, conform News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,18 dolari, sau cu 2,6%, la 83,39 dolari.

emag.ro

Preţul ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,28 dolari, sau cu 2,9%, la 77,70 dolari pe baril.

Ambele contracte de referinţă au crescut anterior cu peste 2 dolari, dar şi-au inversat direcţia.

Activitatea industriei serviciilor din SUA a crescut în mod neaşteptat în noiembrie, cu o redresare a ocupării forţei de muncă, oferind mai multe dovezi ale impulsului economiei, pe măsură ce se pregăteşte pentru o recesiune anticipată anul viitor.

Vestea a determinat petrolul şi pieţele de valori să îşi reducă câştigurile.

Datele descurajează speranţele că Fed ar putea încetini ritmul şi intensitatea creşterilor dobânzilor, pe fondul semnelor recente de încetinire a inflaţiei.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii săi, inclusiv Rusia, denumite împreună OPEC+, au convenit duminică să respecte planul lor din octombrie de a reduce producţia cu 2 milioane de barili pe zi (bpd) din noiembrie până la sfârşitul lui 2023, informaţia care a susţinut iniţial tranzacţiile de ieri.

Ţările din Grupul celor Şapte (G7) şi Australia au convenit săptămâna trecută asupra unui plafon de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc livrat pe mare.

answear.ro
Distribuie știrea