Electrica România primește un împrumut de 36 milioane de euro de la BERD

În contextul energetic actual, Electrica România, compania de distribuție a energiei electrice, a anunțat recent semnarea unui acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în valoare de 36 milioane de euro. Această sumă va fi utilizată pentru a sprijini planurile de dezvoltare ale companiei, precum și pentru investiții în rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Potrivit directorului general al Electrica, Alexandru Chiriță, „BERD rămâne unul dintre partenerii strategici ai companiei, fiind alături de aceasta încă de la listarea la bursă”. Deși nu s-au făcut publice informații detaliate cu privire la termenii împrumutului, se pare că banii vor fi utilizați pentru a acoperi costurile schemei de sprijin instituite de Guvern, a oportunităților de dezvoltare a afacerii și a planurilor de investiții în rețeaua de distribuție a Electrica.

emag.ro

De asemenea, Electrica estimează că va putea recupera costul schemei de sprijin prin introducerea acesteia în tarifele reglementate, pe o perioadă de cinci ani. Aceasta se referă la pierderile de rețea suportate ca urmare a prețurilor incluse în tarifele de transport, care sunt mai mici decât prețurile plătite efectiv.

În general, acest împrumut reprezintă un pas important pentru Electrica, având în vedere că va sprijini compania în dezvoltarea sa continuă și va permite îmbunătățirea rețelei de distribuție a energiei electrice în întreaga țară. De asemenea, BERD rămâne un partener de încredere și un sprijin important pentru Electrica în eforturile sale de a-și consolida poziția pe piața energetică din România.

answear.ro
Distribuie știrea