Ce acțiuni să cumperi în 2024: Ghidul complet pentru investitori

Ce acțiuni să cumperi în 2024: anul acesta se anunță a fi un an promițător pentru investiții pe piața de capital. Cu schimbări economice, politice și tehnologice rapide, alegerea corectă a acțiunilor poate aduce randamente semnificative. Acest articol îți va oferi un ghid cuprinzător pentru a naviga în patru sectoare cheie: tehnologie, energie, sănătate și finanțe.

Ce acțiuni să cumperi în 2024: Sectorul Tehnologic

Tehnologia continuă să fie un motor al inovației și creșterii economice. Companii precum Microsoft (MSFT) și Nvidia (NVDA) se remarcă prin inovațiile lor în domeniul inteligenței artificiale și al hardware-ului grafic. Aceste companii oferă oportunități de investiții solide datorită poziției lor puternice pe piață și a inovațiilor constante​​.

emag.ro

Sectorul Energetic

Sectorul energetic trece printr-o transformare semnificativă, cu un accent tot mai mare pe energia regenerabilă. Investitorii ar trebui să caute companii care sunt lideri în tehnologii verzi și energia alternativă. Companii care investesc în surse regenerabile de energie, cum ar fi energia solară și eoliană, sunt bine poziționate pentru a beneficia de pe urma tranziției globale către o economie mai puțin dependentă de combustibili fosili.

În sectorul energetic, pentru anul 2024, există câteva companii notabile care se așteaptă să aibă o creștere semnificativă. Printre acestea se numără:

 1. NextEra Energy (NEE): Este cel mai mare producător de energie solară și eoliană și combină un business de utilități reglementat cu unul de energie regenerabilă. Acțiunile sale oferă un randament prin dividende de 3.08%, cu o creștere anuală a dividendelor de 10%.
 2. Linde PLC (LIN): Cu sediul în Marea Britanie, este cea mai mare companie de gaze industriale din lume și prezintă o creștere constantă a veniturilor. Linde lucrează și la extinderea prezenței sale în energia regenerabilă.
 3. Brookfield Renewable Partners (BEP): Este un lider în spațiul energiei regenerabile, având un portofoliu diversificat care include energie eoliană, solară și servicii de stocare a energiei. Compania are o creștere anuală a EPS de peste 10% prevăzută până în 2028 și oferă un randament prin dividende de 5.14%.

Aceste companii se așteaptă să beneficieze de pe urma creșterii cererii de energie regenerabilă și reprezintă opțiuni atractive pentru investitorii interesați de acest sector​

Ce acțiuni să cumperi în 2024: Sectorul sănătății

Pandemia COVID-19 a accentuat importanța sectorului sănătății și a inovațiilor medicale. Sectorul farmaceutic, biotehnologia și telesănătatea sunt domenii cu un potențial mare de creștere. Companiile care dezvoltă tratamente inovatoare, tehnologii de diagnosticare avansate și soluții de telesănătate sunt așteptate să aibă o creștere susținută.

Pentru sectorul sănătății în 2024, există mai multe companii care se preconizează că vor avea o performanță remarcabilă. Acestea includ:

 • Pfizer (PFE): Deși Pfizer a avut un an dificil în 2023, cu venituri din Covid-19 sub așteptări, în 2024 se preconizează o revenire. Compania are un randament prin dividende atractiv și se așteaptă la o creștere operațională de 8-10%. De asemenea, Pfizer a făcut o achiziție importantă în domeniul oncologiei, consolidându-și poziția în acest segment.
 • Biogen (BIIB): Biogen este văzut ca unul dintre cei mai promițători jucători în tratamentul Alzheimerului, cu lansarea medicamentului Leqembi. Analistii prevăd o creștere substanțială a cotei de piață pentru acest tratament în următorii ani.
 • Danaher (DHR): Danaher este o companie de top în domeniul științelor vieții și bioprocesării. Deși a avut o scădere a veniturilor în 2023, se așteaptă o îmbunătățire a cererii în 2024, ceea ce ar putea duce la o creștere a profiturilor.

În plus, există și alte companii în domeniul tehnologiei sănătății care arată promițător pentru 2024:

 • Crispr Therapeutics (CRSP): Această companie este recunoscută pentru terapiile sale de editare genetică și a primit recent aprobarea FDA pentru tratamentul anemiei falciforme.
 • Teladoc Health (TDOC): Compania este un jucător important în domeniul telemedicinii, un sector care continuă să crească post-pandemic.
 • Intuitive Surgical (ISRG): Aceasta este o companie de tehnologie medicală care se concentrează pe chirurgia robotică și este considerată un gigant stabil în portofoliul de HealthTech.

Aceste companii reprezintă opțiuni promițătoare pentru investitori în sectorul sănătății, fie că vorbim despre farmaceutice, biotehnologie sau tehnologie medicală. Cu toate acestea, este important să rețineți că investițiile în acțiuni implică riscuri și este recomandat să consultați un profesionist înainte de a lua decizii de investiții​

Citește și: Ghidul investitorului începător: Cum să începi să investești pe piața de capital?

Sectorul Financiar

Sectorul financiar este adesea văzut ca barometrul economiei. În 2024, se așteaptă ca băncile și instituțiile financiare să se adapteze la schimbările digitale, oferind servicii mai eficiente și mai orientate către client. Investițiile în companii financiare care arată o adaptare solidă la tehnologiile digitale și o gestionare prudentă a riscurilor ar putea fi profitabile.

Pentru sectorul financiar în 2024, câteva companii se remarcă prin potențialul lor de creștere și stabilitate. Acestea includ:

 • Berkshire Hathaway Inc. (BRK-B): Este o companie de investiții diversificată cu o prezență puternică în asigurări, transport feroviar și servicii utilitare. Berkshire Hathaway este recunoscută pentru gestionarea sa prudentă și pentru portofoliul diversificat, care o face o opțiune valoroasă pentru investitori.
 • UnitedHealth Group Incorporated (UNH): Este o companie de asigurări de sănătate și servicii de sănătate. Este bine poziționată în sectorul său, operând prin segmentele UnitedHealthcare, Optum Health, Optum Insight și Optum Rx. Compania are o prezență extinsă și este considerată o alegere solidă pentru investiții.
 • JPMorgan Chase (JPM): Este una dintre cele mai mari bănci din lume și este profund implicată în utilizarea inteligenței artificiale. Compania are peste 300 de cazuri de utilizare AI și a investit peste 2 miliarde de dolari pentru a eficientiza aceste aplicații pe cloud-urile sale publice și private. JPMorgan utilizează AI pentru o varietate de funcții, inclusiv detectarea fraudelor și selecția investițiilor pentru clienți.

Aceste companii se disting prin stabilitatea lor financiară, inovație și adaptabilitate în fața schimbărilor din piață, ceea ce le face atractive pentru investitori în sectorul financiar.

În concluzie, 2024 oferă o paletă diversificată de oportunități de investiții în mai multe sectoare. Este esențial pentru investitori să efectueze o analiză detaliată și să fie la curent cu ultimele tendințe și inovații din fiecare sector. Consultarea unui specialist financiar sau a unui expert în investiții poate fi, de asemenea, benefică pentru a lua cele mai informate decizii.


Notă: Acest articol oferă o privire generală asupra potențialelor acțiuni de cumpărat în 2024 și nu reprezintă un sfat de investiții personalizat. Investițiile pe piața de capital implică riscuri, inclusiv posibilitatea pierderii capitalului investit. Este recomandat să consultați un profesionist înainte de a face orice investiții.

answear.ro
Distribuie știrea