Toyota Supra: Specificații tehnice ale legendarului model sport

Toyota Supra a devenit un nume emblematic în lumea automobilelor sport, având o istorie bogată care datează din anii 1970. De-a lungul decadelor, Supra a fost apreciată pentru performanța sa impresionantă și designul său distinctiv, evoluând constant pentru a satisface cerințele pasionaților de viteză și tehnologie de ultimă oră.

Citește și: Toyota bZ3 automobilul construit cu ajutorul chinezilor

Performanța motorului

Inima oricărui automobil sport este motorul său, iar Toyota Supra nu face excepție de la această regulă. Modelul recent este echipat cu un motor de 6 cilindri în linie, care dispune de sistem de injecție directă. Acest motor produce o putere maximă de 340 DIN CP (250 kW la 6500 rpm) și un cuplu maxim de 500 Nm, disponibil într-un interval de turații de 1600-4500 rpm. Raportul de compresie al acestui motor este de 11.0:1, iar alezajul și cursa sunt de 82 mm x 94.6 mm, respectiv.

emag.ro

Transmisia este manuală, fapt ce permite o control mai precis și o conexiune mai directă între șofer și mașină. Aceasta permite schimbări rapide și precise, esențiale pentru a exploata la maximum puterea motorului. Această combinație de motor și transmisie asigură că Toyota Supra poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 250 km/h.

Design și aerodinamică

Designul Toyota Supra este sculptat pentru a maximiza performanțele aerodinamice, contribuind atât la estetică, cât și la funcționalitate. Linia acoperișului curbat și spoilerul posterior nu doar că accentuează aspectul sportiv, dar ajută și la reducerea rezistenței aerodinamice, oferind o manevrabilitate și o stabilitate superioare la viteze mari.

Interorul este la fel de impresionant, fiind orientat către șofer și oferind o combinație de confort și funcționalitate. Materialele de înaltă calitate, cum ar fi pielea și elementele de carbon, sunt folosite generos pentru a crea un ambient luxos, dar practic. Consola centrală este echipată cu cele mai recente tehnologii, inclusiv un sistem de infotainment modern cu un display mare și intuitiv.

Toyota Supra: Un simbol al inovației tehnologice

Suspensii și dimensiuni

Toyota Supra este echipată cu suspensii de tip MacPherson Strut la față și multi-link la spate, configurate pentru a oferi o manevrabilitate de top și o răspuns excelent la comenzi în condiții de viteză. Dimensiunile sale sunt: lungime de 4379 mm, lățime de 1854 mm și înălțime de 1299 mm, cu un ampatament de 2470 mm. Ecartamentul față este de 1594 mm, iar cel spate de 1589 mm.

Siguranța și tehnologia

Siguranța este un aspect cheie pentru Toyota Supra, modelul fiind echipat cu o serie de tehnologii moderne destinate protejării pasagerilor. Sistemele avansate de asistență pentru șofer, cum ar fi controlul stabilității, asistența la frânare de urgență și monitorizarea unghiului mort, sunt doar câteva dintre caracteristicile care asigură o călătorie sigură.

În plus, Supra vine echipată cu multiple airbaguri și un șasiu construit pentru a absorbi și disipa energia în caz de coliziune, protejând astfel ocupanții în mod eficient.

Toyota Supra: Preț

Toyota Supra a reușit să se mențină relevantă pe piața automobilelor sport printr-o constantă reinventare și adaptare la cerințele și așteptările clienților. Prețul său, deși poate părea piperat pentru unii (65.000 euro), reflectă calitatea și tehnologia pe care le oferă acest automobil sport de top.

În concluzie, Toyota Supra nu este doar un automobil, ci un adevărat simbol al performanței și inovației în ingineria auto. Cu fiecare nou model lansat, Toyota Supra demonstrează angajamentul său față de excelență și avansarea frontierelor în tehnologia auto. Așteptările sunt mari pentru viitoarele modele, și fără îndoială, Toyota Supra va continua să impresioneze și să inspire entuziaști auto din întreaga lume.

answear.ro
Distribuie știrea