Ghidul perfect pentru alegerea anvelopelor agricole

Selectarea anvelopelor agricole nu este doar un simplu proces, ci o decizie complexă ce necesită luarea în considerare a mai multor factori. Anvelopele agricole joacă un rol crucial în legătura dintre utilaje și solul pe care se desfășoară activitățile agricole, iar adaptabilitatea la diverse tipuri de terenuri este esențială pentru obținerea unei performanțe optime. Iată cum poți face o alegere informată în ceea ce privește anvelopele agricole, luând în considerare nouă puncte esențiale:

1. Dimensiunea corectă: citirea și ințelegerea etichetelor

Examinarea dimensiunilor indicate pe flancul anvelopelor este primul pas esențial în procesul de selecție. Pentru a înțelege etichetele, trebuie să decodifici informațiile despre lățimea, înălțimea, construcția radială sau diagonală și diametrul jantei.

emag.ro

2. Utilizarea unui tabel de corespondență

Pentru anvelopele cu notații mai vechi, un tabel de corespondență te poate ajuta să converti dimensiunile la notațiile moderne, asigurându-te că selectezi anvelopele potrivite pentru utilajul tău agricol.

3. Respectarea preponderenței

Dacă intenționezi să schimbi dimensiunea anvelopelor, este esențial să respecți raportul de punte al tractorului pentru a evita efectele negative asupra consumului de carburant și uzurii anvelopelor.

4. Tipul de utilaj agricol

Selectarea anvelopelor depinde de tipul de utilaj agricol pe care îl utilizezi, fie că este vorba despre tractor, mașină de tuns iarbă sau utilaj de lucrări publice.

5. Tipul de lucrare agricolă

Tipul de lucrare pe care îl desfășori determină alegerea anvelopelor potrivite. Anvelopele din gama roților înguste sunt optime pentru lucrări precum arat și semănat, în timp ce anvelopele industriale sunt ideale pentru sarcini ridicate.

6. Adaptarea la tipul de sol

Anvelopele trebuie să fie adaptate la tipul de sol cu care te confrunți, indiferent dacă este accidentat, noroios sau variat între terenul agricol și drumurile publice.

7. TL vs. TT (Tubeless vs. Tubetype)

Indicația „TL” sau „TT” indică necesitatea sau lipsa camerei de aer, deci trebuie să alegi în funcție de cerințele utilajului tău.

8. Construcție radială vs. diagonală

Construcția radială sau diagonală a anvelopelor trebuie luată în considerare, deoarece acestea pot afecta confortul, uzura și consumul de carburant.

9. Numărul de pliuri (Plys)

Numărul de pliuri indică rezistența anvelopei și necesitatea unei presiuni de umflare mai ridicate. Această caracteristică este importantă mai ales pentru anvelopele de ATV și cele agricole.

Prin evaluarea atentă a acestor aspecte, poți face o alegere informată a anvelopelor agricole, contribuind astfel la eficiența și rentabilitatea activității agricole. Optând pentru anvelopele potrivite, poți asigura o performanță optimă și o durată de viață mai lungă pentru utilajele tale agricole.

answear.ro
Distribuie știrea