Ce înseamnă First Name? Ce înseamnă Last Name și Middle Name?

Documentele oficiale din diverse domenii, fie că sunt formulare medicale sau pentru obținerea vizei, includ de obicei detalii personale precum numele, prenumele, vârsta, starea civilă și adresa de domiciliu.

First Name și last Name

În contextul globalizării, înțelegerea termenilor de bază în limba engleză, precum „first name”, „last name” și „middle name”, devine esențială.

emag.ro

Află ce înseamnă First Name, Last Name și Middle Name?

Termenul „first name”, cunoscut și sub denumirile „forename”, „given name” sau „Christian name”, se referă la prenume. Acesta este numele dat de părinți la naștere sau la ceremonia de botez, folosit pentru a diferenția individul în interiorul familiei.

În vorbirea curentă și în majoritatea documentelor, prenumele este plasat înaintea numelui de familie.

Care este First Name?

Pe unele formulare, termenul „first name” poate fi înlocuit cu „forename”, care se referă tot la prenume, dar este mai des folosit în contexte formale sau scrise.

De asemenea, „given name” sau „Christian name” sunt alte variante ale „first name”, acesta din urmă fiind utilizat specific pentru persoanele creștine, în special în contextul botezului.

Ce înseamnă Last Name și Middle Name?

„Last name”, cunoscut și ca „surname”, reprezintă numele de familie. Acesta este folosit pentru a indica afilierea la o familie sau un clan și este plasat în mod obișnuit după prenume.

În unele culturi, se obișnuiește folosirea unui „middle name” sau al doilea prenume, care poate fi un nume adițional dat de părinți sau poate fi un nume moștenit.

Tradiții și Excepții Culturale
În majoritatea țărilor europene, inclusiv România, ordinea standard este prenume urmat de nume de familie. Totuși, există excepții, cum ar fi Ungaria, unde ordinea este inversată.

În tradiția creștină, este obiceiul ca cel puțin unul dintre prenume să fie al unui sfânt.

Înțelegerea corectă a acestor termeni este vitală pentru completarea corectă a documentelor oficiale într-un context internațional.

Fie că este vorba de aplicarea pentru o viză sau de completarea unui formular medical, cunoașterea semnificației și utilizării corecte a termenilor „first name”, „last name” și „middle name” facilitează comunicarea și evită confuziile.

Citește și:

Câte săptămâni are un an?
answear.ro
Distribuie știrea