Extinderea rețelei de gaze naturale în Jimbolia, cartierele Abator și Rapova

Ca urmare a modificărilor legislative apărute și a numeroaselor solicitări primite din partea cetățenilor, Darius-Adrian Postelnicu, Primarul Orașului Jimbolia, a inițiat o serie de întâlniri cu reprezentanții companiilor OMV PETROM și Delgaz Grid pentru identificarea unor soluții optime în ceea ce privește extinderea rețelei de gaze naturale în orașul nostru. Astfel, în urma discuțiilor purtate s-a stabilit ca rețeaua de gaze naturale-presiune redusă din orașul Jimbolia să fie extinsă în cartierele Abator și Rapova, iar costurile lucrărilor de proiectare și execuție să fie suportate din bugetul local, solicitanții având obligația (în conformitate cu prevederile legale) de a achita contravaloarea branșamentului.

Precizăm faptul că, operatorul sistemului de distribuție de gaze naturale, în speță Delgaz Grid, va rambursa în tranșe egale, într-un interval de 5 ani de la data punerii în funcţiune a instalaţiei aferente locului de consum,  aproximativ 25 – 30% din valoarea investiției atât bugetului local,  cât și persoanelor fizice care au depus o solicitare de branșare la rețea.

emag.ro

Extinderea rețelei de gaze naturale în Jimbolia

Pentru realizarea acestei investiții, Primarul Orașului Jimbolia a inițiat un proiect de hotărâre pentru susținerea financiară din fonduri proprii cu suma de 890.000 lei plus TVA, iar în ședința Consiliului Local al Orașului Jimbolia, organizată în data de 26 septembrie, a fost dezbătută și aprobată această propunere legislativă,  care va permite locuitorilor orașului cetățenilor să beneficieze de servicii publice modernizate fără a suferi o povară financiară semnificativă.

„Este un pas major în realizarea viziunii noastre de a face din Jimbolia un oraș modern și confortabil pentru toți locuitorii săi. Sunt mândru că am putut finanța această investiție importantă din bugetul local, arătând astfel că gestionăm resursele orașului cu responsabilitate și viziune,” a declarat primarul orașului.

Acest demers subliniază angajamentul administrației locale de a servi interesele și nevoile comunității. Prin proiecte de acest gen, Orașul Jimbolia își consolidează poziția pe harta dezvoltării urbane durabile.

answear.ro
Distribuie știrea