Ce este NFC pentru telefoane mobile?

Ce este NFC si ce inseamna?

Ce este NFC? Near Field Communication este o tehnologie de comunicare wireless care permite schimbul de date între dispozitive aflate la o distanță foarte scurtă, de obicei sub 10 cm. NFC este utilizat în mod obișnuit pentru a realiza plăți mobile, pentru a partaja conținut între dispozitive și pentru a conecta dispozitive la alte dispozitive, cum ar fi căști sau difuzoare Bluetooth.

Multe telefoane mobile moderne au NFC integrat, astfel încât utilizatorii pot folosi această tehnologie pentru a realiza plăți mobile prin intermediul aplicațiilor de plată, cum ar fi Google Pay sau Apple Pay, sau pentru a partaja conținut între telefoane prin intermediul aplicațiilor de partajare a conținutului, cum ar fi Android Beam. De asemenea, NFC poate fi utilizat pentru a conecta telefoanele la alte dispozitive, cum ar fi căști sau difuzoare Bluetooth, prin simpla atingere a telefoanelor.

emag.ro

Pentru a utiliza NFC pe un telefon mobil, trebuie doar să asigurați că NFC-ul este activat pe telefon și apoi să apropiați telefonul de dispozitivul cu care doriți să comunicați. În unele cazuri, poate fi necesar să descărcați o aplicație specifică pentru a utiliza anumite funcții NFC.

De exemplu, pentru a realiza o plată prin intermediul NFC, trebuie să aveți o aplicație de plată instalată pe telefon și să apropiați telefonul de terminalul de plată care acceptă plăți prin NFC. Apoi, urmați instrucțiunile afișate pe telefon pentru a finaliza plată.

Pentru a partaja conținut între două dispozitive care au NFC, trebuie doar să apropiați dispozitivele și să urmați instrucțiunile afișate pe ecran pentru a efectua transferul.

NFC este o tehnologie foarte utilă și ușor de utilizat, care face mult mai ușoară comunicarea și schimbul de date între dispozitive. Este de așteptat ca utilizarea NFC să continue să crească în viitor, în special în domeniul plăților mobile.

Există, de asemenea, anumite dispozitive care pot fi utilizate cu NFC pentru a deschide uși, pentru a accesa sisteme de control al accesului și chiar pentru a încărca bilete de transport în comun. Acest lucru se poate face prin simpla atingere a dispozitivului NFC cu telefonul mobil.

În plus, NFC poate fi utilizat pentru a încărca alte dispozitive, cum ar fi ceasuri inteligente sau brățări de fitness, prin intermediul unui suport de încărcare wireless care acceptă NFC.

Există multe alte moduri în care NFC poate fi utilizat pe telefoanele mobile și în alte dispozitive. Tehnologia este încă în dezvoltare și sunt așteptate noi utilizări și aplicații în viitor.

answear.ro
Distribuie știrea