Acțiunile Virgin Galactic au scăzut cu peste 10% după declarațiile lui Richard Branson

Luni, acțiunile Virgin Galactic au scăzut cu peste 10% ca urmare a declarațiilor miliardarului britanic Richard Branson, potrivit informațiilor transmise de CNBC.
Branson a anunțat într-un interviu acordat Financial Times, publicat duminică, că nu intenționează să facă noi investiții în companie, explicând că pandemia de Covid-19 a afectat resursele financiare ale imperiului său de afaceri.
El a menționat că Virgin Galactic ar trebui să dispună de resurse proprii suficiente pentru a-și desfășura activitatea. Ca urmare a acestor declarații, acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 12,5%.

Virgin Galactic, fondată de Branson în 2004, a anunțat recent reduceri de personal și o amânare de 18 luni a zborurilor comerciale, planificate să fie reluate în mijlocul anului 2024.
Aceste măsuri fac parte dintr-un plan de reducere a cheltuielilor pentru dezvoltarea unei noi nave spațiale, Delta, menită să transporte pasagerii dincolo de limita spațiului.
Compania estimează că finanțarea actuală va fi suficientă până în 2026, când nava Delta ar urma să devină operațională.
Potrivit datelor LSEG, Virgin Investments rămâne al doilea cel mai mare acționar al Virgin Galactic, deținând 7,69% din acțiuni, sub participarea de 8,43% a State Street Global Advisors.

emag.ro
answear.ro
Distribuie știrea