Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele de tip ads, astfel incat elaborarea unei strategii eficiente de optimizare a motoarelor de cautare (SEO) necesita munca, dar merita efortul. Prin optimizarea elementelor cheie ale site-ului dvs. web, puteti imbunatati in mod dramatic vizibilitatea acestuia in rezultatele cautarilor organice.

audit

Cu peste un miliard de site-uri web online in prezent, cum va asigurati ca motoarele de cautare va pot gasi si evidentia site-ul?

emag.ro

Garry Grant, director executiv al SEO Incorporated, s-a alaturat recent podcastului Future of Work pentru a discuta despre natura critica a pozitionarii in topurile Google pentru cresterea veniturilor din afaceri.
Aceasta evolutie a inteligentei artificiale si a algoritmilor Google subliniaza peisajul vital si schimbator al SEO, in care adaptabilitatea si cunoasterea celor mai bune practici actuale sunt esentiale pentru a mentine un clasament relevant si ridicat in cautari.
Calitatea, relevanta si vizibilitatea formeaza o fundatie triunghiulara pentru un SEO de succes.
A face ca site-ul dvs. sa fie vazut pe motoarele de cautare, cum ar fi Google, este esential pentru a atrage trafic si pentru a va dezvolta afacerea. Dar cu peste un miliard de site-uri web online in prezent, cum va asigurati ca motoarele de cautare va pot gasi si prezenta site-ul?

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este piatra de temelie a marketingului digital si implica strategii si tehnici care vizeaza cresterea vizibilitatii site-urilor web in rezultatele motoarelor de cautare – in special ale Google, avand in vedere cota de piata preeminenta a acestuia in domeniul cautarii.

Garry Grant, CEO al SEO Incorporated, s-a alaturat recent podcastului Future of Work pentru a discuta despre acest aspect si nu numai. Grant aduce o multitudine de cunostinte in acest domeniu, subliniind natura critica a pozitionarii la un loc fruntas pe Google pentru cresterea veniturilor din afaceri.

O clasare ridicata este direct corelata cu o vizibilitate sporita si, prin extensie, cu o oportunitate sporita de a genera venituri. In absenta unei prezente puternice pe motoarele de cautare, chiar si cele mai bine concepute si cu un continut bogat pot ramane obscure si nu reusesc sa atraga traficul dorit si potentialii clienti.

Grant a mentionat semnificatia AI-ului de clasificare al Google, cunoscut anterior sub numele de RankBrain, si a algoritmilor sai in evolutie, care au devenit mai complecsi si mai lungi in timp. Cea mai recenta lansare pe care a citat-o este fara precedent in ceea ce priveste durata si volatilitatea sa, clasamentul site-urilor web fluctuand semnificativ in decurs de o luna si jumatate.

„In viitor, in – urmatorii cinci ani, AI va fi mai complexa, speram ca va va arata informatii mai relevante pe web. In acest moment, nu cred ca este cea mai buna, dar vor evolua in urmatorii zece ani”, a declarat Grant.

Impactul unei strategii SEO deliberate

Aceasta evolutie a inteligentei artificiale si a algoritmilor Google subliniaza peisajul vital si schimbator al SEO, in care adaptabilitatea si cunoasterea celor mai bune practici actuale sunt esentiale pentru mentinerea unor pozitii relevante si ridicate in cautari.

Viitorul SEO, asa cum este descris de Grant, promite si mai multa complexitate din partea sistemelor de inteligenta artificiala, cu scopul de a oferi utilizatorilor rezultate de cautare mai relevante.

Acest lucru ne reaminteste ca valoarea unui site web nu consta doar in estetica sau in calitatea continutului, ci in vizibilitatea acestuia pentru cei care cauta pe web. Pur si simplu, oricat de substantiala ar fi investitia in dezvoltarea si designul unui site web, fara un SEO adecvat, este posibil ca aceasta investitie sa nu dea randamentul dorit.

Grant a comparat un site web bine pozitionat cu o afacere situata pe o strada principala aglomerata, beneficiind de traficul pietonal inevitabil – vizibilitatea pura se traduce in afaceri potentiale.

In schimb, un site web fara vizibilitate este comparat cu un magazin blocat intr-o locatie izolata, cu putine sanse de a atrage clienti din intamplare.

Aceasta analogie explica factorii critici care domina succesul SEO in peisajul digital actual. Potrivit lui Grant, doua dintre cele mai semnificative elemente sunt la egalitate pe primul loc: continutul si viteza paginii.

Ce conteaza cel mai mult pentru Algoritm?

Continutul ramane rege, deoarece rezoneaza cu utilizatorii si le satisface intentia de cautare. Cu toate acestea, chiar si un continut bine creat nu poate fi de sine statator. Acesta trebuie sa fie accesibil rapid, ceea ce ne aduce la importanta vitezei paginii.

Viteza paginii, un indicator al performantei site-ului web, a devenit mai dificil de perfectionat, depasind competentele multor programatori. Stapanirea acestei caracteristici necesita expertiza si un angajament consecvent pentru mentinerea unor scoruri optime, asa cum sunt evaluate de instrumente precum Google PageSpeed Insights.

Acest angajament fata de intretinerea si imbunatatirea continua a site-ului web este paralel cu cel al unei vitrine fizice – ambele trebuie sa ramana curate, actualizate si aliniate la cele mai recente tendinte pentru a atrage si a pastra clientii.

Grant a sfatuit ca gasirea celor mai eficiente strategii SEO poate necesita incercari si erori si recomanda sa se dedice timp pentru a cerceta si a aplica noi perspective. Fiecare imbunatatire incrementala poate avea un impact pozitiv asupra clasamentelor in timp.

Crearea unui continut de calitate, adaptat atat utilizatorilor, cat si algoritmilor motoarelor de cautare, necesita o investitie semnificativa – uneori pana la o saptamana pentru o singura pagina de continut.

Cu toate acestea, aceasta investitie merita, avand in vedere ca, potrivit lui Grant, cautarea organica poate contribui cu „peste 84%” din traficul unui site. In timp ce cautarea platita poate parea proeminenta, multi utilizatori prefera sa dea clic pe rezultatele organice, stiind ca acestea nu sunt reclame platite.

Scrierea unor articole SEO bune necesita abilitati specializate; implica echilibrarea cerintelor strategiilor SEO cu implicarea utilizatorilor. Pentru companiile SEO care concureaza intr-un domeniu inundat de experti, stacheta este deosebit de inalta. Grant a subliniat necesitatea de a depasi colegii pentru a asigura o clasare de top pe prima pagina a Google.

Grant a concluzionat cu sfatul ca SEO nu se refera doar la volumul de continut, ci la valoarea pe care acesta o aduce utilizatorilor. Calitatea, relevanta si vizibilitatea formeaza o baza triunghiulara pentru un SEO de succes.

Crearea de continut cu scopul de a fi vizualizat, mai degraba decat de dragul activitatii, se aliniaza cu practicile strategice de afaceri – evitand risipa de timp si resurse valoroase.

„Nu poti sa postezi pur si simplu ceva pe site-ul tau”, a explicat Grant. „Trebuie sa il postezi cu un scop si apoi sa proiectezi continutul pentru a avea un rezultat aliniat cu planul tau general de SEO.”

Atunci cand va propuneti sa obtineti o clasare mai buna in Google, concentrati-va pe trei domenii principale:

1. Viteza paginii: Google favorizeaza site-urile cu incarcare rapida in algoritmul sau. Optimizarea vitezei paginilor prin minimizarea dimensiunilor fisierelor, activarea compresiei si eficientizarea codului poate stimula clasamentul.

2. Continutul de calitate: Un continut unic, informativ si adaptat la ceea ce cauta publicul dumneavoastra semnaleaza relevanta pentru Google. Publicarea regulata de continut nou si util este esentiala.

3. Legaturi de intrare: Asigurarea de linkuri de la alte site-uri cu autoritate ajuta Google sa valideze valoarea site-ului dvs. si expertiza in domeniu. Publicarea invitatilor, continutul sponsorizat si crearea de link-uri ar trebui sa fie activitati continue.

Perspectivele lui Grant ofera o privire in lumea in continua evolutie a SEO. Succesul in acest domeniu consta in intelegerea si reactia la complexitatea algoritmilor motoarelor de cautare, acordand prioritate atat performantei tehnice (cum ar fi viteza paginii), cat si crearii de continut relevant si de inalta calitate.

Pe masura ce inteligenta artificiala continua sa modeleze viitorul cautarii, stapanirea acestor elemente devine din ce in ce mai cruciala pentru intreprinderile care doresc sa isi asigure vizibilitatea si avantajul competitiv online.

Mario Grigorescu este lider in cautarile organice Google ca si Consultant in Marketing Online si este Specialist SEO Certificat Google si MOZ, iar mai nou este lider de audienta pe platforma LinkedIn, cu o experienta de peste 15 ani, intr-o gama larga de sectoare de activitate, inclusiv: agentii, antreprenoriat, fashion, auto, caritate, servicii financiare, servicii funerare, sanatate, retail, turism, pharma, afaceri mici si mijlocii, bloguri sau publicatii online si comunicate de presa.
Actualmente ofera servicii profesionale de consultanta online si optimizare a motoarelor de cautare (SEO) sau a locatiilor de business in Google Maps (Local SEO) alaturi de strategii de promovare si crestera organica cu rezultate vizibile in Google inca din prima luna de colaborare.

Obtineti un Audit SEO Gratuit chiar acum!

answear.ro
Distribuie știrea