Sarea celtică: beneficii, proprietăți, preț

Sarea celtică: acest articol redescoperă fascinația și versatilitatea acesteia, un condiment valoros atât în gastronomie, cât și în domeniile wellness și terapiilor naturiste. Explorăm proprietățile unice și beneficiile sarii celtice, împreună cu diversele sale aplicații culinare și în îngrijirea personală. Vei învăța cum să integrezi sarea în tratamentele naturale pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și starea de bine.

Sarea celtică: proprietăți și beneficii

Sarea celtică, o sare marină nerafinată din Bretania, Franța, se distinge printr-o compoziție chimică și minerală excepțională. Aceasta conține peste 80 de minerale și oligoelemente esențiale, precum magneziu, potasiu, calciu, fier, zinc și iod, conferindu-i superioritate nutritivă și terapeutică.

emag.ro

Beneficiile sarii celtice includ echilibrarea nivelului de electroliti, esențiali pentru transmiterea semnalelor electrice în corp și menținerea hidratării. Această sare are și proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, contribuind la ameliorarea diverselor afecțiuni ale pielii și inflamațiilor articulare.

Consumul regulat de sare sprijină detoxifierea organismului și fortificarea sistemului imunitar, relaxarea musculară și reducerea stresului, și menținerea unui pH echilibrat, prevenind afecțiuni legate de aciditate.

Sarea Celtică în bucătărie

Sarea îmbunătățește semnificativ aroma preparatelor, fiind ideală pentru marinarea cărnii și păstrarea suculenței în bucătăria gourmet. Adăugată în sosuri, dressinguri și condimente, sare celtică oferă un gust robust și distinct. Este, de asemenea, un ingredient excelent în deserturi, echilibrând gustul dulce-sărat și accentuând aromele.

Există și variante de sare celtică cu adaos de plante aromatice, perfecte pentru a adăuga o notă suplimentară de proaspăt și aromat preparatelor culinare.

sarea celtica pret

Sare Celtica Fina 250g, preț

Sarea celtica este cunoscuta si sub numele de sare gri, datorita culorii sale care o diferentiaza de alte tipuri de sare cum sunt cele de Himalaya sau sarea obisnuita de mare.

Sarea Celtică în îngrijirea personală și wellness

Utilizată ca exfoliant natural, sarea celtică, combinată cu uleiuri vegetale, revitalizează pielea. În băi, contribuie la detoxifierea organismului și relaxarea musculară, în timp ce în îngrijirea părului, ajută la detoxifierea scalpului și stimularea creșterii sănătoase a părului.

Sarea celtică este de asemenea valoroasă în aromaterapie și terapiile de relaxare, diminuând stresul și încurajând relaxarea.

Sarea în terapii alternative și remedii naturale

În terapiile alternative, sarea este utilizată pentru detoxifiere, alinarea durerilor musculare și articulare, și ca antiseptic natural. Inhalarea vaporilor de apă cu sare celtică ameliorează durerile de gât și congestia nazală, iar consumul de apă cu sare celtică echilibrează pH-ul organismului și susține hidratarea.

În concluzie, sarea este o alegere sănătoasă și polivalentă în alimentație, îngrijire personală și terapii alternative, datorită proprietăților sale variate și benefice pentru sănătate.

answear.ro
Distribuie știrea