Proiectul I.M.P.A.C.T – Inovare și Mobilizare pentru Promovarea Acțiunilor Culturale & Turistice: Un Nou Drum pentru Turismul și Cultura din Gorj

Târgu Jiu, 10 Iunie 2024 – Suntem încântați să anunțăm lansarea oficială a Proiectului I.M.P.A.C.T (Inovare și Mobilizare pentru Promovarea Acțiunilor Culturale & Turistice), un program ambițios destinat să îmbunătățească și să promoveze cultura și turismul din județul Gorj. Acest proiect este cofinanțat din bugetul Județului Gorj pe anul 2024 și are ca scop dezvoltarea unei platforme digitale inovatoare, WebTurism, care să atragă și să mobilizeze tinerii și toți pasionații de cultură și turism.

emag.ro

Scopul și Obiectivele Proiectului I.M.P.A.C.T

Proiectul I.M.P.A.C.T vizează creșterea vizibilității patrimoniului cultural și istoric al județului Gorj prin utilizarea tehnologiilor digitale moderne. Obiectivele principale includ:

 • Crearea și lansarea platformei WebTurism , un instrument interactiv și captivant pentru promovarea turismului cultural.
 • Organizarea și promovarea evenimentelor culturale locale, cum ar fi festivaluri, târguri și expoziții, prin intermediul platformei WebTurism.
 • Implicarea tinerilor în activități culturale și turistice prin programe de voluntariat și stagii de formare.
 • Promovarea meșteșugurilor și tradițiilor locale prin tutoriale video și workshop-uri interactive.

Platforma WebTurism – O Fereastră către Cultura și Turismul din Gorj

WebTurism este inima Proiectului I.M.P.A.C.T, o platformă digitală inovatoare care va funcționa ca un portal pentru explorarea culturii și turismului din județul Gorj. Printre caracteristicile principale ale platformei se numără:

 • Pagina Principală : O prezentare captivantă a proiectului, misiunii și obiectivelor noastre.
 • Secțiunea „Activități” : Informații detaliate despre evenimentele culturale viitoare și anterioare, incluzând imagini și videoclipuri.
 • Secțiunea „Artă și Cultură Tradițională” : Un spațiu dedicat meșteșugurilor și tradițiilor locale, cu tutoriale video și informații despre activități creative.
 • Secțiunea „Stagii”: Oferte de programe de dezvoltare a creativității și oportunități de voluntariat.
 • Secțiunea „Campanie de Promovare Culturală”: Detalii despre campania Media&Net și materialele de promovare disponibile.
 • Secțiunea „Parteneriate”: Informații despre colaborările noastre strategice și evenimentele comune cu Muzeul & CNIPT, ANTREC, agenții de turism și ONG-uri culturale.
 • Secțiunea „Follow-up”: Evaluări și feedback de la evenimentele desfășurate, incluzând rapoarte și resurse media.

„Implementarea proiectului I.M.P.A.C.T. va avea un impact semnificativ și durabil asupra vieții culturale și turistice din județul Gorj”, a declarat domnul Tomoniu Antonio, președinte al Asociației Dorna Tismana.

Implicarea Comunității și Conectarea Tinerilor Proiectul I.M.P.A.C.T își propune să mobilizeze și să inspire tinerii să se implice activ în conservarea și promovarea patrimoniului cultural. Prin intermediul platformei WebTurism, aceștia vor avea acces la resurse educaționale, vor putea participa la evenimente culturale și vor putea colabora cu alți pasionați de cultură și turism.

Pentru a fi mereu la curent cu noutățile și evenimentele noastre, vă invităm să vă alăturați comunității noastre din mediul online:

Înscriere și Participare Vă invităm să vă alăturați comunității noastre și să descoperiți minunile culturii din Gorj. Pentru a vă înscrie, accesați Formularul de Înscriere disponibil aici: forms.gle/teQTFLWLEYMNi1P69.

Concluzie Proiectul I.M.P.A.C.T reprezintă un angajament ferm pentru promovarea și dezvoltarea turismului cultural în județul Gorj. Prin intermediul platformei WebTurism, ne propunem să aducem la lumină frumusețea și autenticitatea culturii noastre, să inspirăm tinerii și să creăm o comunitate unită în jurul valorilor culturale. Vă așteptăm cu entuziasm să explorați platforma și să vă alăturați eforturilor noastre de a păstra și promova patrimoniul cultural al Gorjului.

Pentru mai multe informații, vizitați www.turism.dornatismana.ro. #WebTurism, #CulturaGorj, #ProiectIMPACT #JudețulGorj #TurismCultural #IdentitateCulturală #JudețulGorj  #DezvoltareaTurismuluiCultural, #GorjCultural

answear.ro
Distribuie știrea