Lenovo a creat un laptop cu ecran transparent

La ediția de anul acesta a Mobile World Congress, Lenovo a dezvăluit Project Crystal, un inovator laptop dotat cu un ecran transparent. Această tehnologie utilizează un ecran microLED transparent, reprezentând primul laptop de acest gen, conform declarațiilor producătorului. Numele de „Project Crystal” sugerează natura conceptuală a dispozitivului, oferind un nivel de transparență care permite vizualizarea atât a elementelor de pe interfața grafică, cât și a obiectelor din spatele ecranului.

Citește și: Acțiunile Nvidia au înregistrat o creștere semnificativă

Lenovo a creat un laptop cu ecran transparent in 2024

Ecranul are o luminozitate standard impresionantă de 1.000 niți, care poate fi mărită până la 3.000 niți, asigurând o vizibilitate excelentă în diverse condiții de iluminare. În ciuda structurii sale multicelulare, ecranul rămâne remarcabil de subțire. Lenovo a adăugat opțiunea de a alterna între transparență și modul de afișare standard printr-un simplu buton, datorită unui strat adițional care îmbunătățește contrastul.

emag.ro

Lenovo a creat un laptop cu ecran transparent

În efortul de a menține o estetică futuristă, laptopul vine echipat cu o tastatură touch în locul unei tastaturi fizice tradiționale. Deși acest aspect ar putea reduce precizia de scriere, Lenovo sugerează că această problemă ar putea fi rezolvată prin implementarea unui sistem avansat de autocorectare bazat pe inteligență artificială. Project Crystal este în prezent un prototip și rămâne incert dacă sau când va fi lansat pe piață ca produs finit.

answear.ro
Distribuie știrea