Finanțare din bani europeni pentru achiziția de echipamente IT pentru școlile din Jimbolia. Primăria a atras noi resurse la bugetul local

Prin intermediul proiectului „Achiziționare tablete școlare și alte echipamente IT pentru dotarea școlilor de pe raza Orașului Jimbolia, Jud.Timiș”, administrația locală a câștigat o finanțare nerambursabilă în cuantum de 2.915.244,61 lei (inclusiv TVA). Au fost achiziționate 1275 tablete școlare cu internet 24 luni inclus, 61 table interactive și 105 laptopuri, acestea fiind predate școlilor din Jimbolia.

Astfel, în luna noiembrie a anului curent, Școlii Gimnaziale Jimbolia i-au fost repartizate 670 de tablete, 57 de laptopuri și 38 de table interactive, în timp ce Liceul Tehnologic Jimbolia a primit 605 de tablete, 48 de laptopuri și 23 de table interactive.

emag.ro

Așadar, în toate sălile de clasă din cele două unități de învățământ au fost instalate table interactive, iar fiecare elev va beneficia de o tabletă cu internet valabil 24 de luni, profesorilor revenindu-le câte un laptop.

Asigurarea bazei materiale, respectiv dotarea instituțiilor de învățământ preuniversitar cu echipamente didactice IT reprezintă o măsură esențială pentru descurajarea absenteismului și reducerea fenomenului de abandon/părăsire timpurie a școlii, pentru creșterea ratei de absolvire și tranziție spre niveluri superioare de educație.

Autoritățile locale se preocupă constant pentru a investi în infrastructura educațională, învățământul având un impact major asupra formării și dezvoltării tinerei generații .

Această investiție a Primăriei Orașului Jimbolia reprezintă una dintre cele mai semnificative contribuții în domeniul educației din ultimii ani, alături de construirea, reabilitarea și modernizarea altor instituții de învățământ.

Proiectul s-a derulat în cadrul Programului Operațional Competitivitate.

Foto: Soltesz Theophil

answear.ro
Distribuie știrea