Atelier „Redescoperă Gorjul: Antreprenoriat și Turism Cultural” din cadrul Proiectului I.M.P.A.C.T

Târgu Jiu, 27 iunie 2024 – Asociația Dorna Tismana are plăcerea de a anunța desfășurarea Atelierului „Redescoperă Gorjul: Antreprenoriat și Turism Cultural”, o componentă esențială a Proiectului I.M.P.A.C.T – Inovare și Mobilizare pentru Promovarea Acțiunilor Culturale & Turistice. Evenimentul va avea loc pe data de 03 iulie 2024, începând cu ora 17:00, la Centrul de Tineret din Târgu Jiu, strada Tudor Vladimirescu, numărul 17.

Scopul Evenimentului Atelierul are ca scop principal promovarea și dezvoltarea turismului cultural în județul Gorj. Acesta este conceput să aducă împreună specialiști în domeniul turismului, lideri ONG, agenții de turism, bloggeri și influenceri de travel, precum și instituții publice interesate, oferind un mediu interactiv și nonformal pentru discuții deschise și constructive.

emag.ro

„Suntem mândri să dezvoltăm proiectul I.M.P.A.C.T și să contribuim la promovarea și dezvoltarea turismului cultural în județul Gorj,” a declarat Tomoniu Antonio, președinte Asociația Dorna Tismana.

Structura Atelierului Atelierul este structurat în 5 runde de discuții interactive, fiecare abordând un aspect specific al turismului cultural în Gorj:

 1. Ghid UTIL Cultural al Frumuseților Naturii din Gorj
  • Tematici: Areale naturale, monumente ale naturii, arii naturale protejate, peisaje din Tismana și rezervații naturale din județul Gorj.
 2. Ghid UTIL Cultural al Festivalurilor și Tradițiilor Gorjenești
  • Tematici: Festivaluri culturale și tradiționale, atracții, evenimente, itinerarii culturale, artizanatul local și firmele de artizanat din Gorj.
 3. Ghid UTIL Cultural Arheologic al Patrimoniului Gorjean
  • Tematici: Monumente și situri arheologice, muzee, clădiri și case memoriale din județul Gorj.
 4. Ghid UTIL Cultural al Monumentelor și Ansamblurilor din Gorj
  • Tematici: Monumente și ansambluri, oferta de servicii turistice și atracții specifice, operele lui Constantin Brâncuși.
 5. Ghid UTIL Cultural Istoric al Zonelor Urbane și Rurale din Gorj
  • Tematici: Zone istorice urbane și rurale, monumente istorice și de arhitectură, drumeții și trasee turistice, lăcașe de cult din zona Tismana.

Participanți Vizați Acest atelier se adresează:

 • Liderilor ONG din județul Gorj, implicați în proiecte culturale și turistice.
 • Agențiilor de Turism Gorj, dedicate promovării și dezvoltării ofertelor turistice locale.
 • Specialiștilor și pasionaților de turism din județul Gorj, care doresc să contribuie la îmbunătățirea și diversificarea turismului local.
 • Bloggerilor și influencerilor de travel din județul Gorj, dedicați promovării regiunii prin conținut de calitate.
 • Instituțiilor publice interesate, care sprijină inițiativele culturale și turistice.

Programul Evenimentului

 • Deschiderea Atelierului: Înregistrarea participanților și prezentarea conceptului Cafenelei Publice.
 • Discuții Interactive: Discuții în grupuri mici pe teme specifice.
 • Sinteza și Concluziile: Prezentarea concluziilor și a pașilor următori pentru implementarea inițiativelor propuse.

Proiect Cofinanțat Acest eveniment este parte a proiectului I.M.P.A.C.T, cofinanțat din bugetul Județului Gorj pe anul 2024. Scopul proiectului este de a mobiliza și inova acțiunile culturale și turistice, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a regiunii.

Vă așteptăm cu drag la acest eveniment important și vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră prin linkul de confirmare. https://forms.gle/teQTFLWLEYMNi1P69 Pentru mai multe informații, vizitați Platforma WebTurism.

Cu stimă,

Echipa Asociației Dorna Tismana

www.turism.dornatismana.ro

#WebTurism, #CulturaGorj, #ProiectIMPACT #JudețulGorj #TurismCultural #Gorj  #DezvoltareaTurismuluiCultural, #GorjCultural #ROMANIA #IMPACT #AsociațiaDornaTismana #ExploreazăGorjul  #Turism #Tradiții #Gorj #Oltenia #România #ADT

answear.ro
Distribuie știrea